THENAMYBLOG 1ST ANNIVERSARY

Rasanya baru semalam memulakan Entry Bismillah.


Alhamdulillah.
 Setahun sudah usia THENAMYBLOG.
Sempena dengan Ulangtahun yang menggembirakan ini, dengan rendah hati saya menjemput sekalian blogger budiman agar dapat menyertai segmen saya yang tidak menawarkan sebarang hadiah wang tunai ini. 

Apa yang ikhlas saya janjikan adalah 
5 blog bertuah akan kekal bertepek di sebelah kanan bloglist saya selama setahun. 
3 blog review.

Dengan itu, sila ambil peduli 4 perkara dibawah;

1. Follow THENAMYBLOG and/or Google + namy yul
2. Buat satu entry berkenaan THENAMYBLOG 1st ANNIVERSARY
3. Last but not least, jangan lupa tinggalkan URL entry diruang komen ya.
4. Dateline: tengah malam 31 Oktober 2015

Sekian, terima kasih.
You're the cream in my coffee =)

UPDATE: SIAPA JOIN THENAMYBLOG 1ST ANNIVERSARY [30/10/2015]


TERIMA KASIH KEPADA YANG SUPPORT SEGMENT MURAH
& PERTAMA KALINYA INI
PEMENANG AKAN DI UPDATE KEMUDIAN
CABUTAN NO BERTUAH AKAN DIUNDI SECARA RAWAK OLEH
APPLIKASI  RANDOM NO YANG TERSEDIA BANYAK DI GOOGLE.

Semoga berjaya bertepek disebelah kanan blog ini selama setahun OK =)
  1. http://www.ajuyarashid.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  2. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  3. http://famf-tower.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  4. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  5. http://pipiemierul.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  6. http://www.aimisyahirah.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  7. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  8. http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  9. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  10. http://djmcosmetics.blogspot.my/2015/10/the-namyblog-1st-blog-anniversary.html
  11. http://cahayakukasih.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  12. http://kanvasdakwat.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  13. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  14. http://sentuhanibuayah.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  15. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  16. http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  17. http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  18. http://www.rubiahkadir.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  19. http://www.azhafizah.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  20. http://thesoutheastasiangirl.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  21. http://bungakayangan.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-blog-anniversary.html
  22. http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  23. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  24. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  25. http://sigadisberkacamata.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  26. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  27. https://plus.google.com/+MohdSyukurAbdRahman/posts/VPiSjPVm8fH
  28. http://umikasum.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  29. http://schasyahiera.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  30. http://mummyrinazonebeauties.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  31. http://inibelogkyrah.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  32. http://misshainanis.blogspot.my/2015/10/segmen-thenamyblog-1st-anniversary.html
  33. http://meandflower.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  34. http://norshamimi.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  35. http://sovitamin.com/thenamyblog-1st-anniversary/
  36. http://iluvdesert.blogspot.my/2015/10/happy-anniversary-namy-blog.html
  37. http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  38. http://yuhaadie.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  39. http://balqisluv99.blogspot.my/2015/10/THENAMYBLOG-1st-ANNIVERSARY.html?m=1
  40. http://merosnordn.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  41. http://yangbaik.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  42. http://www.arepnakbebel.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  43. http://pemilikcintahati.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  44. http://jalancintaku19.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  45. http://www.dianadin.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  46. http://theathra.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  47. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  48. http://kurrkura.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  49. http://www.sayidahnapisah.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  50. http://www.aswaleyla.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  51. http://anisninja.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  52. http://www.akifimtiyaz.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  53. http://www.yatizul.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  54. http://www.azirahman.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  55. http://www.rahimaim.com/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  56. http://aizamia3.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html
  57. http://skuterlady.blogspot.my/2015/10/thenamyblog-1st-anniversary.html



BAD DAY


#KECEWA.

Terima kasih atas peluang 
dan terima kasih atas harapan yang diberikan
impian
angan angan
 kian berkecai - kecai
semakin kecil dan mengecil 
lalu hilang menjadi debu yang berterbangan
tak terlihat sudah dipandangan mata
namun terkesan di jiwa raga.

Now, I need a Chocolate! 
[21/10/15]

PEREMPUAN ITU


Perempuan itu, waktu lelaki menyembah Tuhannya yang satu, dia sibuk jalan sana jalan sini. Rehat pukul 12 tengah hari, pukul 3 petang belum tentu ready masuk office lagi.

SALAM MAAL HIJRAH

A Ka-Ching New Year In Syaa Allah!

Semoga Tahun Baru 1437H memberikan sinar yang terang buat diri saya sendiri. Semoga apa sahaja yang saya usahakan menemukan hasil yang saya ingin.Semoga saya & seluruh ahli keluarga dapat hidup dengan gembira tanpa sengketa. Semoga Malaysia akan aman dan makmur. Terhindar dari segala penindasan, tipu muslihat & kekejaman. Lindungilah hidup umat islam di seluruh benua. Bantulah kami, tunjukkan kami jalan yang terbaik dalam menghadapi dugaan dunia yang makin sukar untuk dijangka ini. Apapun, bantulah kami, kekalkan hati kami & keimanan kami & kepercayaan kami terhadap agamaMu Allah. Jangan bolak - balikkan hati kami walau sesaat pun daripada menerima ajaranMu. 

SEJAM BERFACEBOOK APA SAYA NAMPAK?

Malam tadi tiba- tiba feeling nak jadi pengantin baru datang. Maka saya pakailah inai di kedua dua puluh jari saya. Maka sejam jugaklah saya cuma terbaring diatas katil tanpa bergerak. Namun jari saya pantas mencapai telefon. Maka saya log in Facebook. Scroll dan scroll sahaja kerja saya waktu itu. Happy pulak rasanya!

Saya senyum sorang - sorang .Tengok post kawan - kawan lelaki saya di uni dulu. Ramai rupanya yang sudah mendirikan rumah tangga. Masing - masing upload gambar bahagia dengan wife. Panjang tengah honeymoon ke Penang, Ijat bahagia laga - laga pipi dengan bini, Putera plak tengah seronok check in entah ke mana. Yang lain pun begitu. Semua sibuk berwifie dengan bini. Memang 100% terpancar kebahagiaan didalam mata di jiwa dan raga. Tak semena - mena saya pun terasa bagaikan happynya dicintai. 
(tetibe plak!)

Eh tengok gambar orang. Gambar sendiri tak ada. Mana gambo kite??? Terus saya tanya ke husband yang sibuk main game FIFA15 Ultimate Team laa tu. (senyap jer dari tadi) 

"Abang mana gambar kite?"

"Apa?"

"Gambar kat facebook. Kenapa Abang tak upload gambar kite berdua? Kawan - kawan Yul semua tayang bini di Facebook. Abang uploadlah gambar kite, nanti baru kawan - kawan Abang tahu, Abang dah ada Yul."

"Erk eleh tak ada kerjelah"

OK fine!
Saya tak kesah langsung pun. Pasal saya pun jenis tak upload gambar bersama suami. Setahun sekali lah kot! Even most of my social media profile picture menggunakan gambar kartun atau apa2 lain yang saya suka. Bukanlah tak ada kami share moments di FB ke Insta, tapi selalunya gambar sudah di crop. Kami meninggalkan subjeknya sahaja untuk tatapan umum. Contoh seperti dibawah;

Selalu ada caption menerangkan apa yang berlaku
Nampak cuma tangan saya, mulut janggut & tangan suami
sebab main ceritanya
inilah Udang yang pertama saya berjaya tangkap
 masa first time saya memancing!

kenapa tak tunjuk muke. Entah2 gambar orang lain tak?

Saje! Sebab saya yakin tangan saya lagi cantik dari muka!

Kesimpulannya:

Tak perlu mencuba meniru gaya orang lain yang kita nampak bahagia. Jadi diri sendiri & kita enjoy menjadi kita tanpa dipengaruhi sesiapa itu lebih bermakna!!